Nieuw


PERSBERICHT: 

20 jaar Evert Kwok: de 150 beste woordgrappen gebundeld


Evert Kwok, de gortdroge cartoonreeks van cartoonisten Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw, viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal verschijnt op 20 april de luxe uitgave 'Evert Kwok - De 150 beste woordgrappen’, met daarin een selectie van de beste cartoons uit hun oeuvre. 

Wat ooit begon als studie-ontwijkend gedrag, is twintig jaar later uitgegroeid tot een begrip op social media: de überdroge woordgrappen van Evert Kwok worden online door meer dan 285.000 fans gevolgd. Ook de boeken en scheurkalenders van Kwok vinden gretig aftrek: in totaal verschenen er bij diverse uitgeverijen al 20 boeken en 4 scheurkalenders van het cartoonduo.

‘De 150 Beste Woordgrappen’ wordt uitgebracht door Uitgeverij Banaan, de uitgeverij die Evenboer en de Blouw in 2020 oprichtten. Het hardcover boek bevat klassiekers als ‘Schilderijtje’ en ‘Wandjes’, maar ook recentere grappen als ‘Staaroperatie’ en ‘Context’. De uitgave wordt op 20 april feestelijk gepresenteerd tijdens de Evert Kwok Boekpresentatie / Bananenborrel in poppodium FLUOR in Amersfoort. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Ruben van der Meer, fan van het eerste uur. 

Voor Tjarko, de tekenaar van Evert Kwok, is het de tweede nieuwe uitgave in de boekhandels in korte tijd. Zeer recent verscheen zijn boek ‘Openbaring’, een religieus-historische thriller die hij samen schreef met bestsellerauteur Jeroen Windmeijer. Het boek kwam afgelopen week binnen op nr. 49 in de Bestseller 60.

"Als droge humor ooit een sport wordt, is Evert Kwok onverslaanbaar! De Messi van de woordgrap!" 
(Jochem Myjer)    
 

€ 14,95
Evert Kwok De 150 beste woordgrappen

De 150 beste woordgrappen uit 20 jaar Evert Kwok!Al 20 jaar maken cartoonisten Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw furore met woordgrappen die zó überslecht zijn dat ze weer goed worden. Voor deze bundel selecteerde het duo de honderdvijftig allerbeste cartoons uit hun oeuvre.

€ 9,95
Evert Kwok - De stripjes

Een hardcover cadeauboekje met de beste Evert Kwok stripjes!Cartoonisten De Blouw en Evenboer maken al jaren furore met hun Evert Kwok-cartoons: überflauwe woordgrappen in één plaatje. De humor is steevast gortdroog en kenmerkt zich door hilarische misverstanden, spraakverwarringen en absurde situaties. Maar zo af en toe heeft ook de ‘koning van de woordgrap’ niet genoeg aan één plaatje en gebruikt hij meerdere plaatjes voor zijn grap. Deze stripjes zijn nu verzameld in deze bundeling.

€ 10,95
Evert Kwok Vakantieboek 4

Het nieuwe vakantieboek van Evert Kwok, bomvol cartoons, strips, puzzels, woordgrappen, bananen en andere ongein.In dit nieuwe vakantieboek van Evert Kwok gaat Evert opnieuw helemaal los. Met zijn bekende gortdroge cartoons, maar ook met stripjes, puzzels, vakantietips en andere ongein. Heerlijk vermaak voor bovenop een klif, aan het zwembad of in de achtertuin.

€ 9,95
Evert Kwok Vakantieboek 2

Het tweede Evert Kwok Vakantieboek, bomvol cartoons, strips, puzzels, woordgrappen en andere ongein.Een van de belangrijkste resultaten van de kwantummechanica is de zogenaamde onzekerheidsrelatie van Heisenberg: er bestaan zogenaamde incommensurabele paren van grootheden, waarvoor geldt dat niet van beide grootheden de waarden tegelijkertijd exact kunnen vastliggen. Als je dit soort informatie interessant vindt, dan moet je een boek over kwantummechanica kopen, en niet het Evert Kwok Vakantieboek deel 2. Mocht je daarentegen willen genieten van een heerlijk droge vakantie vol hilariteit, dán is dit boek alles wat je nodig hebt. Tachtig pagina’s bomvol cartoons, überslechte woordgrappen, puzzels, bananen en strips, ontsproten aan het lichtelijk verknipte brein van cartoonisten De Blouw en Evenboer. Een fijne vakantie gewenst! Of zoals de Italianen plegen te zeggen: c’è un criceto viola sulla tua testa!

€ 16,99
Evert Kwok Scheurkalender 2025

De nieuwe scheurkalender van Evert Kwok. Boordevol kwokklassiekers, gloednieuwe cartoons en stripjes, überslechte (en dus goede) woordgrappen en absurde ongein!De Evert Kwok Scheurkalender 2025 is een absolute musthave voor de liefhebber van woordgrappen en droge humor. Zet je schrap voor een nieuw jaar boordevol kwokklassiekers, gloednieuwe cartoons en stripjes, überslechte (en dus goede) woordgrappen en absurde ongein van de woordgrappenkoning van de lage landen.

€ 10,95
Evert Kwok Vakantieboek 2024

Het nieuwe Evert Kwok Vakantieboek, bomvol (nieuwe) cartoons, strips, woordgrappen, puzzels en bananen.Het Evert Kwok vakantieboek voor volwassenen staat bomvol woordgrappen, cartoons, puzzels, kleurplaten, bananen en andere ongein ontsproten aan het brein van cartoonisten De Blouw en Evenboer. Al jaren maakt dit duo furore met überflauwe cartoons en superslechte grappen. In zijn vakantieboek gaat Evert helemaal los, onder het motto: als het maar gortdroog is. Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen droge vakantie?